Acasă Actualitate Președintele Bulgariei a respins legea anticorupție

Președintele Bulgariei a respins legea anticorupție

Preşedintele bulgar Rumen Radev a respins marţi legea anticorupţie adoptată de parlament în decembrie, afirmând că aceasta nu ar permite o investigarea eficientă a reţelelor de corupţie, informează Agerpres, citând Reuters.

Radev acţionat la numai o zi după ce Bulgaria, cea mai săracă ţară din UE, a preluat preşedinţia semestrială prin rotaţie a blocului comunitar european. Este pentru prima dată când statul balcanic a preluat acest rol de când a aderat la UE, la 1 ianuarie 2007.

Bulgaria a făcut progrese slabe în ceea ce priveşte eliminarea corupţiei şi a crimei organizate şi Comisia Europeană, executivul UE, a mustrat în repetate rânduri această ţară de la Marea Neagră pentru că nu a urmărit în justiţie şi condamnat oficiali corupţi, notează Reuters.

Potrivit Transparency International, Bulgaria este cea mai coruptă ţară din UE.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version