Acasă Actualitate IGPR: Peste 8 tone de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti în ultima...

IGPR: Peste 8 tone de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti în ultima săptămână

-

Peste 8 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în ultima săptămână, în cadrul acţiunii naţionale ”Foc de Artificii”, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Potrivit acestuia, oamenii legii au constatat peste 300 de infracţiuni, au aplicat aproape 40 de amenzi, au confiscat aproape 8 tone de articole pirotehnice şi au retras o autorizaţie de comercializare.

Poliţiştii au organizat aproape 800 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective şi au verificat activitatea a 210 persoane fizice şi juridice, autorizate sş deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 324 de infracţiuni şi au depistat 309 persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de 331 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale, anunţă IGPR.

Totodată, au fost confiscate 7.982 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 200.000 de lei şi a fost retrasă o autorizaţie de comercializare, fiind aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.600 de lei. De asemenea, adaugă sursa citată, pentru protejarea copiilor şi tinerilor cu privire la implicarea în eventuale evenimente cu articole pirotehnice, poliţiştii au desfăşurat 123 de activităţi de informare în şcolile din ţară.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a declanşat greva de avertisment de la Cummins

Muncitorii au declanşat greva de avertisment, din cauză că nu s-au înţeles cu patronatul în privinţa introducerii în Contractul Colectiv de Muncă a unei obligaţii ca angajaţii să lucreze sâmbăta şi/sau duminica. Dacă nu se vor înţelege, Sindicatul spune că intenţionează declanşarea grevei generale.