9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 150 de percheziţii şi 40 de mandate de aducere puse în aplicare, în ultima săptămână

Aproape 150 de percheziţii şi 40 de mandate de aducere puse în aplicare, în ultima săptămână

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat aproape 150 de percheziţii şi au pus în aplicare 40 de mandate de aducere. Faţă de 29 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, iar valoarea măsurilor asigurătorii aplicate este de peste 7.500.000 de lei, se arată într-un comunicat emis, astăzi, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În perioada 14 – 28 decembrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 148 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 40 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice. În cadrul cauzelor penale instrumentate, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 39 de persoane, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri în valoare totală de peste 7.500.000 de lei şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 775.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării, 584.000 de ţigarete şi 1.388 de litri de alcool şi băuturi alcoolice. Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, vă recomandăm să procuraţi bunuri doar din surse autorizate şi să păstraţi bonul fiscal pentru a putea face sesizări, în cazul în care sunteţi nemulţumiţi de calitatea acestuia, se mai precizează în comunicatul IGPR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS