Acasă Actualitate Afganistan: Cel puţin 12 morţi, în urma unui atac sinucigaş comis la...

Afganistan: Cel puţin 12 morţi, în urma unui atac sinucigaş comis la o ceremonie funerară

-

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 14 rănite, duminică, într-un atac sinucigaş comis în cursul unor funeralii, în estul Afganistanului, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP, citata de Agerpres.

‘Bilanţul cel mai recent a ajuns la 12 morţi şi 14 răniţi’, a declarat Attaullah Khogyani, purtătorul de cuvânt al guvernatorului de Nangarhar, care anunţase anterior şase morţi. Directorul pentru sănătate din această provincie unde a avut loc atacul a confirmat bilanţul victimelor, subliniind că acesta ar putea creşte, unii dintre răniţi fiind în stare în gravă.

Atacul s-a produs la funeraliile unui fost guvernator din districtul Haska Mina, potrivit unui comunicat al guvernoratului Nangarhar. Nici o grupare nu a revendicat pentru moment atacul care survine la trei zile după un atentat sinucigaş comis la Kabul împotriva unui centru cultural şiit, care s-a soldat cu 41 de morţi şi 84 de răniţi.

Nangarhar, în estul Afganistanului, la graniţa cu Pakistanul, este bastionul Statului Islamic, care a revendicat atacul comis, joi, în capitala afgană.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dosarul „Revoluției”, redeschis. Petre Roman, urmărit penal

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cer redeschiderea dosarului "Revoluţiei". Asfel se redeschide urmărirea penală pe numele...