12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi români, acuzaţi că au accesat camerele de supraveghere din capitala Washington

Doi români, acuzaţi că au accesat camerele de supraveghere din capitala Washington

Doi hackeri români, un bărbat şi o femeie, acuzaţi în Statele Unite că au accesat ilegal computere conectate la camere de supraveghere din Washington, au fost reţinuţi la Bucureşti în vederea extrădării.
Cei doi au fost puşi sub acuzare în Statele Unite pentru că, în ianuarie 2017, au accesat ilegal aproximativ 123 de computere conectate la camerele de supraveghere ale Departamentului Poliţiei Metropolitane. Cei doi au fost reţinuţi la jumătatea lunii decembrie în Bucureşti. Bărbatul este în prezent în arest preventiv, iar femeia în arest la domiciliu, în vederea extrădării.
Curtea de Apel Bucureşti a judecat cazul lui Mihai Alexandru Işvanca, de 25 de ani, şi al Evelinei Cismaru, de 28 de ani, potrivit europafm.ro. A acordat termen la 11 ianuarie 2018 pentru judecarea cererii de extrădare.
Cei doi sunt acuzaţi de conspiraţie în vedere comiterii de fraude electronice şi informatice.

Statele Unite au inculpat cetăţenii români pentru accesarea camerelor de supraveghere din capitala Washington, D.C., cu câteva zile înainte de ceremonia de inaugurare a preşedintelui american Donald Trump, a anunţat joi Departamentul de Justiţie al SUA.
Departamentul Justiţiei din SUA a făcut cunoscut că hackerii au reuşit, la începutul lunii ianaurie 2017, să neutralizeze 123 din cele 187 de camere de supraveghere ale serviciilor de poliţie, infectând sistemele informatice cu viruşi de tipul „ransomware”, pentru a încerca să obţină bani sau alte obiecte de valoare în schimbul deblocării calculatoarelor, potrivit documentelor prezentate la tribunal.

Afacerea „a fost de cea mai înaltă prioritate”, deoarece a avut impact asupra pregătirilor pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, au precizat procurorii americani.

Secret Service – însărcinat cu protecţia preşedintelui şi a anturajului acestuia -, precum şi alte agenţii „s-au asigurat rapid că sistemul camerelor de supraveghere este sigur şi operaţional”.

Potrivit plângerii, o investigație ulterioară a arătat că cei doi inculpați, Isvanca și Cismaru, au participat, printre altele, la schema de răscumpărare folosind computerele de supraveghere MPD compromise.

Acest caz a fost de cea mai mare prioritate datorită impactului său asupra misiunii de protecție a Serviciului Secret și potențialului său efect asupra planului de securitate pentru inaugurarea prezidențială din 2017. În parteneriat cu Oficiul Tehnic Șef al MPD, Serviciul Secret și MPD au asigurat rapid că sistemul de supraveghere a camerelor de supraveghere a fost sigur și operațional înainte de inaugurare și a continuat să investigheze infracțiunile comise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS