21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA doua zi de Crăciun. Soborul Maicii Domnului

A doua zi de Crăciun. Soborul Maicii Domnului

În cea de-a doua zi de Crăciun, în calendarul ortodox și cel greco-catolic există sărbătoarea așa-numitului Sobor al Maicii Domnului. În plan simbolic, în această zi se adună pentru cinstirea Maicii Domnului, credincioșii de pe Pământ cu toți Sfinții din Ceruri, informează HotNews.ro.

După tradiția creștină răsăriteană, a două zi după marile sărbători sunt cinstite persoanele umane care au contribuit la evenimentul sărbătorit. Iar Fecioara Maria este personajul care a făcut posibilă, din punct de vedere omenesc, Nașterea Mântuitorului Hristos.
Apărută în secolul al V-lea, Sobor al Maicii Domnului este una dintre cele mai vechi sărbători celebrate în cinstea Fecioarei Maria.
Cuvântul sobor provine din slavonă și înseamnă adunare, o întâlnire am putea spune astăzi, a sfinților în jurul Maicii Domnului.
Așadar, ne amintim în a doua zi de Crăciun de toți cei care sunt apropiați de Maica Domnului, atât aici, pe Pământ, cât și dincolo, în Ceruri.
Este deci o sărbătoare a comuniunii care unește cele două lumi, pe sfinți cu credincioșii de pe Pământ, prin intermediul rugăciunii Născătoarei de Dumnezeu.
Tot la 26 decembrie este sărbătorit și Sfântul Nicodim de la Tismana, care a întemeiat primele mănăstiri în Țara Românească în secolul al XIV-lea: Vodiţa și Tismana.
Sursa: HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS