13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateControale la sediul eMag. Compania-mamă, anchetată

Controale la sediul eMag. Compania-mamă, anchetată

Consiliul Concurenţei anunţă, într-un comunicat transmis vineri, că a declanşat o investigaţie privind „un posibil abuz de poziţie dominantă de către Dante International SA pe piaţa serviciilor de intermediere prin platformele online din România”.

Dante International este o companie specializată în comerţul cu amănuntul de produse de larg consum,  site-ul emag.ro fiind cel mai cunoscut brand din portofoliul acesteia. Pe de altă parte, societatea deţine şi administrează o platforma de tip „marketplace”, prin care se derulează intermedierea între comercianţii cu amănuntul şi clienţii acestora.

„Investigaţia vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum”, arată Consiliul Concurenţei.

În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Dante International SA, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice. (sursa:Gândul).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS