Acasă Actualitate Medicii de familie nu mai acordă servicii decontate de CAS

Medicii de familie nu mai acordă servicii decontate de CAS

Medicii de familie au anunţat că, din 3 ianuarie, nu mai acordă servicii decontate de casele de asigurări de sănătate (CAS), deoarece n-au fost semnate actele adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii încheiate cu casele judeţene. La mai mult de o lună de la protestul medicilor, principalele lor revendicări nu şi-au găsit rezolvarea.
Mai mult, în proiectul de buget pe 2018, în loc ca sumele alocate asistenţei medicale primare sa creasca de la 5.7% la 10% din Fondul de Sănătate, se prevede o stagnare la 5.8%, atrag atenţia medicii de familie.

Societatea Naţională de Medicina Familiei acuză CNAS, Guvernul şi Parlamentul că ignoră soarta a peste 25.000 de medici şi asistenţi care oferă servicii medicale întregii populaţii a României, organismele reprezentative ale medicilor de familie considerind această atitudine o jignire majoră adusă pacienţilor şi profesioniştilor din medicina familiei.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version