17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrețul la gazele naturale atinge maximul ultimilor patru ani pe bursa londoneză, după explozia de la terminalul austriac Baumgarten

Prețul la gazele naturale atinge maximul ultimilor patru ani pe bursa londoneză, după explozia de la terminalul austriac Baumgarten

Explozia care a avut loc marți la terminalul Baumgarten din Austria a provocat o majorare cu peste 20% a prețului la gaze naturale pe bursa din Londra, pentru a atinge maximul ultimilor patru ani, potrivit Bloomberg, citat de HotNews.ro. Astfel, prețul în Marea Britanie s-a majorat cu 23 % până la 73,7 pence / therm (British Thermal Units) pe ICE Futures Europe, cel mai înalt nivel din decembrie 2013.

O explozie de origine accidentală, potrivit poliției, a avut loc marți în jurul orei locale 08,45 (07,45 GMT) la terminalul Baumgarten, urmată de un incendiu care a fost „rapid pus sub control”. Cu o capacitate anuală de 40 de miliarde de metri cubi, prin terminalul Baumgarten, inaugurat în 1959, tranzitează 6 milioane de metri cubi pe ora în această perioada a anului, potrivit Gas Connect.

Terminalul Baumgarten, în apropiere de granița slovacă, este unul dintre principalele centre de distribuție din Europa centrală pentru gazele care ajung din Rusia și din Norvegia în Austria. Deservește, pe lângă Italia și Croația, o parte a vestului continentului, via Germania. Guvernul italian a declarat starea de urgență în aprovizionarea cu gaze, asigurând însă că va compensa reducerea importurilor apelând la stocurile naționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS