15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCerturi în Parlament după momentul de reculegere pentru rege. Parlamentarii PSD şi ALDE au respins solicitările Opoziției de a fi suspendată ședința de plen de azi

Certuri în Parlament după momentul de reculegere pentru rege. Parlamentarii PSD şi ALDE au respins solicitările Opoziției de a fi suspendată ședința de plen de azi

Moartea regelui Mihai a determinat PSD să renunţe la mitinguri, nu însă şi la activitatea intensă din Parlament pentru modificarea legilor Justiției. Potrivit realitatea.net, s-a ajuns până la huiduieli între parlamentarii Puterii și ai Opoziției.

Deputații majorității PSD-ALDE au respins solicitările Opoziției de a fi suspendată ședința de plen de azi, pe motiv de doliu, sau de a fi amânat votul privind legile Justiției.

A fost atmosferă de circ în Camera Deputaților după momentul de reculegere dedicat regelui Mihai, susţine sursa citată. Cei din Opoziție au cerut să nu fie dezbătute amendamentele pe legile Justiției azi, însă toate propunerile lor au fost respinse pe bandă rulantă.

„Nu aveți cei 7 ani de acasă”, au vociferat deputații din Opoziție, însă parlamentarii PSD-ALDE au început să bată cu palmele în masă când vorbeau oponenții.

O acuzație extrem de gravă a fost adusă de deputații PNL: aceștia spun că parlamentarii Puterii au introdus în dezbaterea din Plen prevederi care nu au trecut prin comisia specială de modificare a legilor Justiției.

Liviu Dragnea nu a prezidat ședința din Camera Deputaților, ci a stat în sală și ulterior a părăsit camera de ședințe.

Deputatul USR Dan Barna, presedintele partidului, i s-a adresat lui Liviu Dragnea, care se afla in sala in banca, desi este presedintele Camerei Deputatilor, spunandu-i ca „tot acest spectacol este pentru dumneavoastra”.

Miza în Parlament este extrem de mare pe schimbările aduse la Legile Justiției. Primul pachet de legi ieșit din comisia specială Iordache prevede eliminarea cuvântului „independent” din definirea procurorilor și subordonarea politică a magistraților.

Parlamentarii USR și PNL atrag atenția că schimbările pe care alianța de guvernare vrea să fie votate sunt foarte grave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS