14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducătorii de gaze vor fi taxaţi suplimentar şi în 2018, deşi taxa trebuia eliminată

Producătorii de gaze vor fi taxaţi suplimentar şi în 2018, deşi taxa trebuia eliminată

Ministerul Finanţelor extinde termenul de aplicare a impozitului suplimentar pe producţia de gaze naturale pe parcursul anului viitor, deşi impozitul ar fi trebuit să fie eliminat la finalul acestui an, informează economica.net. Măsură ar putea viza şi gazele din Marea Neagră.

„Termenul prevăzut la art. 7 din Ordonanţa Guvernului nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la data de 31 decembrie 2018, inclusiv”, se arată într-un proiect de act normativ elaborat de Finanţe.

Impozitul, aplicat încă din 2013, este de 60% din veniturile suplimentare obţinute de producătorii de gaze ca urmare a liberalizării preţurilor, având ca bază de calcul preţul mediu ponderat al gazelor din producţia internă Termenul a tot fost prorogat, inclusiv după ce preţul la producător a fost liberalizat, în primăvara acestui an, pentru ca statul să nu piardă sutele de milioane de lei pe care le câştigă din această taxă.

Potrivit sursei citate, tot din acest motiv, impozitul va fi prelungit şi anul viitor, pentru că noua lege a redevenţelor, aflată la stadiul de proiect, nu a fost încă adoptată, iar Guvernul vrea să se asigure că va avea încasări din această sursă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS