16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a iregistrat primul deces din cauza lipsei de medicamente. O femeie din Alba a murit pentru că nu a primit tratamentul cu imunoglobulină

S-a iregistrat primul deces din cauza lipsei de medicamente. O femeie din Alba a murit pentru că nu a primit tratamentul cu imunoglobulină

Foto: Jurnalul.ro
Foto: Jurnalul.ro

A fost înregistrat primul deces din cauza lipsei de medicamente, informeaza Jurnalul.ro.  La cateva luni dupa semnalarea lipsei unui medicament, o femeie din judetul Alba a murit pentru că nu a primit tratamentul cu imunoglobulină.

Lipsa acestei substanţe a fost semnalată de nenumărate ori de către asociaţiile de pacienţi, care au atras atenţia că sute de pacienţi diagnosticaţi cu imunodeficienţă primară sunt în pericol să moară din cauza lipsei din spitale a imunoglobulinei, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus-o pe lista tratamentelor esenţiale, care să nu lipsească din nicio ţară.

Ministerul Sănătăţii a cautat solutii de avarie, însă fiolele cu imunoglobulină nu ajung pentru toţi bolnavii din ţară, care ar trebui să primească lunar între 4 şi 50 de flacoane.

Imunoglobulina conţine anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor, în special pentru cei diagnosticaţi cu afecţiuni autoimune, care sunt extrem de sensibili chiar şi la cea mai mică răceală şi nu se pot proteja singuri, scrie Jurnalul.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS