13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Romanii afectati de incendiul de vineri din Germania lucreaza legal, in constructii

MAE: Romanii afectati de incendiul de vineri din Germania lucreaza legal, in constructii

Echipa consulara mobila din cadrul Consulatului General al Romaniei la Bonn s-a deplasat in localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazati 10 dintre cetatenii romani, rezidenti ai imobilului incendiat vineri, pentru a le oferi asistenta consulara, informeaza MAE, transmite Hotnews.ro.
In urma discutiilor, a rezultat faptul ca acestia lucreaza in Germania in domeniul constructilor, pe baza unor contracte de munca incheiate legal.
Cetatenii romani nu au solicitat sprijinul Consulatului, declarand ca nu au probleme cu documentele de identitate sau calatorie. Consulul le-a preluat datele de identitate si coordonatele de contact.Referitor la ceilalti membri ai grupului de locatari, ministerul roman de externe precizeaza ca acestia au fost cazati in diverse alte spatii locative dintr-un oras situat in vecinatate, aflandu-se in siguranta. Un puternic incendiu a afectat vineri o cladire din localitatea germana Bergkamen, in landul Renania de Nord-Vestfalia. Dintre cele 45 de persoane care locuiau in imobil, 33 erau inregistrate ca cetateni romani, iar unele persoane aveau dubla cetatenie, informeaza Hotnews.ro.
Peste 30 de oameni au ajuns la spital intoxicati cu fum. Potrivit presei germane, primele concluzii ale anchetatorilor arata ca focul ar fi fost pus intentionat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS