Acasă Actualitate Familia Regală: Aducem omagiu națiunii române, care a făcut sacrificiu de sânge...

Familia Regală: Aducem omagiu națiunii române, care a făcut sacrificiu de sânge pentru unirea țării

Familia Regală a României le urează tuturor românilor, de Ziua Națională, ”La mulți ani fericiți, într-o Românie respectată și prosperă!” și aduce în această zi ‘un omagiu națiunii române, care a făcut sacrificiu de sânge pentru unirea țării’, scrie Agerpres.

”Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Familia Regală urează tuturor românilor, celor din țară, celor din Republica Moldova, celor din vecinătatea României și celor aflați departe, în alte țări ale lumii, la mulți ani fericiți, într-o Românie respectată și prosperă! În zi de fericită și optimistă sărbătoare, aducem omagiu națiunii române, care a făcut sacrificiu de sânge pentru unirea țării”, arată Familia Regală într-un comunicat de presă publicat, vineri, pe portalul romaniaregala.ro.

În mesaj se subliniază că gândul se îndreaptă către Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, precum și către Regele Carol I și Regina Elisabeta, ‘cei care prin lucrarea lor desăvârșită au făcut posibilă ziua de 1 Decembrie, Ziua Marii Uniri, care a devenit de câteva decenii Ziua Națională a României’, anunță Agerpres.

”La 1 Decembrie 1918 a fost împlinit idealul de unire al românilor, dar această zi a reprezentat totodată și încheierea unei triumfătoare jumătăți de secol de fondare constituțională și de consolidare a Statului român modern: 10 mai 1866 — venirea lui Carol I ca Domnitor al Principatelor Române Unite; 30 iunie 1866 — promulgarea Constituției României; 10 mai 1877 — Independența României; 10 mai 1881 — Încoronarea primului rege al Regatului României”, arată Familia Regală pe portalul romaniaregala.ro.

A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.
Exit mobile version