(Foto: egypttoday.com)

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a declarat că va răzbuna atacul comis ieri într-o moschee din regiunea Sinai, soldat cu peste 235 de morţi, avertizând că va Armata va răspunde ”în forţă”, informează Mediafax.ro. ”Forţele armate şi Poliţia îi vor răzbuna pe martirii noştri şi vor restabili cu forţă securitatea şi stabilitatea cât mai curând”, a declarat preşedintele Egiptului. Autorităţile au raportat că cel puţin 235 de persoane au murit şi alte 125 au fost rănite în urma atentatului comis în faţa moscheei Al Rawdah din localitatea Bir Al Abed din regiunea Sinai, aflată în nordul Egiptului. Atacul a fost comis cu doar câteva înainte de sărbătorirea zilei de naştere a Profetului Mahomed, de către musulmanii din Egipt, care organizează festivaluri în moscheele din ţară.

Autorităţile egiptene au decretat trei zile de doliu naţional în urma atentatului de ieri.

Conflictul dintre militanţi islamişti şi autorităţile din Egipt a izbucnit în anul 2013, în urma demiterii preşedintelui Mohammed Morsi, un membru al organizaţiei islamiste Frăţia Musulmană. Moscheea în care a avut loc atacul este situată într-o regiune unde autorităţile sunt angajate în confruntări cu aripa egipteană a grupării jihadiste Stat Islamic.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.