(Foto: tribune.com.pk)

Cel puțin patru persoane au fost ucise și alte 19 au fost rănite astăzi, într-un atentat sinucigaș produs în Quetta, capitala provinciei Balucistan din sud-vestul Pakistanului, informează Agerpres.ro. Circumstanțele atentatului, care a avut loc în cartierul Sariab, nu sunt deocamdată cunoscute cu precizie. Ținta pare să fi fost un vehicul al Frontier Corps, un grup paramilitar însărcinat cu securizarea frontierei occidentale a țării, a precizat Naseeb Ullah, oficial al poliției. „Patru persoane au fost ucise și alte 19 au fost rănite, dintre care patru se află într-o stare critică”, a declarat acesta pentru AFP.

Quetta este capitala provinciei Balucistan, ce se învecinează cu Iranul. Această provincie este cea mai săracă din Pakistan, în pofida zăcămintelor de hidrocarburi și minereuri, dar și cea mai instabilă. În afară de grupurile separatiste din Balucistan, și insurgenți islamiști încearcă să se infiltreze în provincie, una dintre principalele zone de violență sectară.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.