Acasă Actualitate Angela Merkel şi Martin Schulz vor avea o întâlnire comună cu preşedintele...

Angela Merkel şi Martin Schulz vor avea o întâlnire comună cu preşedintele Germaniei

(Foto: ziareromania.ro)

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va avea săptămâna viitoare o întrevedere la care vor participa Angela Merkel, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), şi Martin Schulz, preşedintele social-democraţilor (SPD), informează Mediafax.ro. La această discuţie va participa şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a CDU. ”După discuţiile purtate în această săptămână cu liderii CDU, CSU şi SPD preşedintele federal a fost de acord să organizeze o şedinţă comună cu aceştia. Şedinţa va avea loc săptămâna viitoare, iar data exactă a acesteia va fi comunicată ulterior”, se arată într-un comunicat emis de purtătorul de cuvânt al preşedintelui german, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.

Acest anunţ vine la câteva ore după ce Hubertus Heil, secretarul general al SPD, a declarat că formaţiunea sa a renunţat la opoziţia faţă de ideea intrării la guvernare alături de creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel, adăugând că partidul său este deschis la discuţii din dorinţa de a scoate ţara din actuala criză politică.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version