Acasă Actualitate Fostul senator PNL Ovidiu Marian, condamnat definitiv la doi ani de închisoare...

Fostul senator PNL Ovidiu Marian, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare și la confiscarea a 500.000 de euro

Fostul senator liberal de Arad Ovidiu Marian a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în cazul intermedierii mitei către fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară și președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor Daniel Tudor, Curtea de Apel București respingând apelul formulat împotriva primei sentințe dată de Tribunalul Bucuresti.

Potrivit HotNews.ro, fostul senator a fost ridicat de acasă și dus în Penitenciarul Arad.

Conform sentinței Tribunalului București, complementar pedepsei cu închisoarea, lui Marian i-a fost interzis pentru trei ani „exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și a dreptului de a ocupă o funcție care implică exercițiul autorității de stat”. Executarea pedepsei complementare va începe după executarea sau considerarea că executată a pedepsei inchisorii.

„In baza art. 291 alin. 2 C. pen., dispune confiscarea de la inculpatul Marian Ovidiu a sumei de 500.000 euro sau a echivalentului în lei al acesteia, calculat la cursul stabilit de Banca Națională a României, valabil în ziua plății”, a mai decis Tribunalul Bucuresti.

Ovidiu Marian a fost inculpat în dosarul instrumentat de DNA care privea o mită ce ar fi fost primită de către Daniel Tudor, fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară și președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, de la omul de afaceri Ilie Carabulea, pentru a proteja societatea de asigurări Carpatica.

In 12 aprilie 2016, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Daniel Tudor, senatorul Doina Tudor (fosta să soție) și pe Ovidiu Marian. Acesta din urmă, secretar general al Senatului la dată faptei, a fost acuzat de trafic de influență.

Exit mobile version