Acasă Actualitate Trump prezice tranziția diplomatică spre pace în Siria

Trump prezice tranziția diplomatică spre pace în Siria

Președintele american Donald Trump a prezis deschiderea unei ere de tranziție spre pace în Siria, cu implicarea diplomatică a Statelor Unite, apreciind că alungarea jihadiștilor din Raqqa anunță, în opinia sa, „sfârșitul califatului Statului Islamic”, scrie Agerpres, citând France Presse.

„Odată cu eliberarea capitalei Statului Islamic, precum și a celei mai mari părți a teritoriului său, sfârșitul califatului Statului Islamic este aproape”, a estimat Trump într-un comunicat difuzat sâmbătă seara de Casa Albă.

Această victorie a alianței dominate de kurzi, aliați ai Washingtonului, anunță „o nouă fază” în Siria, a adăugat președintele SUA.

În urma numeroaselor ofensive, militanții înarmați ai grupării Statul Islamic (SI) s-au repliat în ultimele lor fortărețe în Siria, pe fondul prăbușirii „califatului” lor proclamat în zonele cucerite în 2014 în Irak și Siria.

„Vom evolua rapid spre o nouă fază în care vom sprijini forțele de securitate locale, vom face să scadă violența în Siria și vom pune în aplicare condițiile pentru o pace durabilă pentru ca teroriștii să nu mai poată să revină ca să amenințe securitatea noastră comună”, subliniază Donald Trump în comunicat.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version