10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMogoșanu, pus pe treabă cu tricolorii Under 16

Mogoșanu, pus pe treabă cu tricolorii Under 16

Daniel Mogoșanu vrea să creeze o echipă puternică la U16 pentru CE (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Daniel Mogoșanu vrea să creeze o echipă puternică la U16 pentru CE (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Numit selecționer al echipei sub 16 ani a României la mijlocul lunii iulie, Daniel Mogoșanu, antrenor care a cucerit titlul la Liga Elitelor cu echipa Universității Craiova U17, și-a luat foarte în serios treaba și este decis să califice tricolorii mici la Campionatul European din Anglia.
„Nu vreau să par lipsit de modestie, dar pe unde am lucrat mi-am făcut treaba ca la carte și rezultatele nu au întârziat să apară. Munca mea la naționala sub 16 ani este dificilă, dar nu concep să nu o concretizez cu o calificare la turneul final, chiar dacă în momentul acesta nu ne cunoaștem adversarii din preliminarii“, a declarat tehnicianul craiovean de 49 de ani pentru GdS.

„E diferit modul în care concepi antrenamentele“

Daniel Mogoșanu a fost principal la multe cluburi de seniori, dar a lucrat și cu destule grupe de juniori, însă niciodată ca selecționer. Întrebat cum s-a adaptat cu noul post, „Moghi“ a recunoscut că nu i-a fost ușor.
„Lucrurile sunt total diferite! E diferit modul în care concepi antrenamentele, e o altfel de formă decât ședințele de la un club, dar m-am obișnuit și cu lucrul ăsta și îmi place. A trebuit să treacă însă o perioadă, în care am avut și acțiuni cu alți colegi, că noi așa ne împărțim sarcinile. Am fost cu cei de la 2000 și 2001, cu Florin Bratu, și mi-a prins bine. E ok să fii selecționer, dar trebuie să ai foarte mult timp ca să te plimbi prin județe, să urmărești multe meciuri, pentru că numai așa poți să ții pulsul și să fii la curent cu toți tinerii care intră în formă, care dau sau nu randament. E bine că ne transmitem informații unul altuia. Spre exemplu, dacă eu văd la Craiova sau în împrejurimi că sunt jucători buni ce s-ar plia pentru o anumită echipă națională, fac o recomandare selecționerului de acolo, deci ești concentrat asupra misiunii tale, dar urmărești să-ți ajuți și colegii“, a explicat fostul fotbalist al Craiovei, câștigător al unui campionat și a două cupe.

Și-a făcut planul de lucru

În scurta activitate de la România Under 16, Daniel Mogoșanu a stat pe bancă în cadrul a patru jocuri amicale, în care a înregistrat trei victorii și o înfrângere. În cadrul unui turneu susținut la finalul lunii august pe „St. George’s Park“ din Marea Britanie, tricolorii mici au pierdut cu 3-0 în fața Turciei și au învins Anglia cu 2-1, pentru ca în septembrie să bifeze două victorii, cu 2-1 și 3-1, în fața reprezentativei similare a Irlandei la Centrul Național Buftea. În cadrul acestor jocuri de verificare, Mogoșanu a testat o serie de jucători, despre care s-a declarat mulțumit, iar acum pregătește minuțios alte acțiuni în vederea stabilirii lotului cu care va ataca preliminariile Campionatului European, care vor debuta în 2018.
„Sunt mulțumit de aceste acțiuni. Mi-au venit și jucători care nu fuseseră până acum la națională și mi-am putut face o idee despre fiecare. M-a ajutat foarte mult să-mi dau seama pentru ce am de făcut în viitor. Mai am o acțiune de selecție între 19 și 22 noiembrie, o să iau atunci la lot și din Craiova și din împrejurimi. Odată cu acțiunea asta de selecție rămâne să fac un lot pentru anul viitor când am turnee. Preliminariile încep la sfârșitul anului viitor, iar la începutul lui 2018 o să avem trei acțiuni internaționale, urmate de un cantonament. Prima ațiune va fi între 3 și 15 februarie, în Cipru, a doua între 11-15 aprilie la Turneul Națiunilor și ultima în Georgia, la Turneul de Dezvoltare, care este programat în intervalul 1-6 mai. Cantonamentul îl vom efectua în luna iulie. E creionat, dar o să stabilim în curând datele, pentru că trebuie să ținem cont de mai multe aspecte. Sper ca după toate acestea să aliniem o formulă de echipă foarte bună“, a încheiat Daniel Mogoșanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS