21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKabul: Şase persoane au murit în timpul unui atentat sinucigaş, în apropierea unei moschei şiite

Kabul: Şase persoane au murit în timpul unui atentat sinucigaş, în apropierea unei moschei şiite

Un atentat sinucigaş a vizat vineri o moschee şiită din centrul Kabulului, ucigând şase persoane, a anunţat poliţia, confirmând temerile că această minoritate din Afganistan va fi din nou atacată, în plină perioada de sărbători religioase, scrie AFP, potrivit Hotnews. „Un kamikaze care mergea pe jos şi se prefăcea că este cu oaia la păscut şi-a declanşat încărcătură explozivă înainte de a ajunge la ţintă, la 140 metri de moscheea şiită Hussainia, în cartierul rezidenţial Qala-e-Fatullah“, a precizat şeful poliţiei, generalul Salim Almas, potrivit Hotnews.

Pe lângă cele şase persoane care au murit, alte 16 au fost rănite. Un suspect a fost arestat. Un martor a povestit că atacatorul a încercat să treacă de barajul ridicat de civili la circa 200 metri de moscheea Hussainia dar a fost reperat şi şi-a declanşat încărcătură explozivă. Acesta încerca să ajungă în moschee în timp ce rugăciunea era încă în curs, a mai spus acest martor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS