8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLavrov: SUA nu vor lansa niciun atac asupra Coreei de Nord, pentru că Phenianul are arme nucleare

Lavrov: SUA nu vor lansa niciun atac asupra Coreei de Nord, pentru că Phenianul are arme nucleare

Administraţia Donald Trump nu va putea lansa niciun atac asupra Coreei de Nord, întrucât ştie cu certitudine că regimul de la Phenian are armament nuclear care potea fi utilizat ca ripostă, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„În privinţa Coreei de Nord, Statele Unite nu vor ataca, întrucât nu doar suspectează, ci ştiu cu certitudine că Phenianul are arme nucleare. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a reiterat în mai multe rânduri că este imposibil să ne gândim că Statele Unite sau oricine altcineva pot avea informaţii certe în proporţie de sută la sută despre absolut toate instalaţiile militare nucleare”, a declarat Serghei Lavrov, într-un interviu acordat postului rus NTV.
„Nu încerc să protejez Coreea de Nord, spun pur şi simplu că practic toată lumea este de acord cu această evaluare”, a explicat Serghei Lavrov, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Şeful diplomaţiei ruse a precizat că această logică a fost împărtăşită de aproape toţi omologii săi prezenţi la reuniunea Adunării Generale ONU. În acelaşi timp, Lavrov a subliniat că Statele Unite ar trebui să fi tras învăţăminte în urma intervenţiei militare în Irak, potrivit Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS