14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSublocotenentul Mădălin Stoica, decorat post-mortem de Klaus Iohannis

Sublocotenentul Mădălin Stoica, decorat post-mortem de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Mădălin Stoica cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler.

”În semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operații din Afganistan, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Național ‘Steaua României’ în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, sublocotenentului Stoica Vintilă Mădălin”, anunță Administrația Prezidențială.

Mădălin Stoica a decedat vineri, în timpul unei misiuni desfășurate în Afganistan, în regiunea Kandahar. El avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al MApN din anul 2002. În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS