21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompaniile de stat, obligate să vireze dividende în avans la buget

Companiile de stat, obligate să vireze dividende în avans la buget

Toate companiile de stat urmează să vireze la buget în avans sume sub formă de dividende neangajate în proiecte viitoare, la solicitarea guvernului. Premierul Mihai Tudose a precizat că această măsură nu va dezechilibra bugetele companiilor.
„Dividendele, în mod cert, se dau acţionarilor. Nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu aveau dreptul. Le-am luat acum, pentru că acum ne trebuie. Vrem să începem nişte proiecte foarte mari şi am dat un exemplu Braşov-Ploieşti. Acela se face pe bani naţionali şi trebuie să demonstrăm că avem banii măcar de început, ca Banca Mondială să fie partener în proiect“, a precizat premierul.
Mihai Tudose a mai spus că prelevarea acestor fonduri nu va crea o problemă pentru companii. „Dacă dividendele acestea erau date către stat peste şase luni sau acum, din punctul lor de vedere este exact acelaşi lucru. Cu toate companiile s-a vorbit şi s-a ţinut cont de necesar până la sfârşitul anului sau pe primele luni ale anului viitor“, a arătat primul-ministru.
Potrivit premierului, „la toate companiile de stat s-a pus această problemă şi s-a găsit această soluţie: acolo unde banii nu erau angajaţi sau nu era nici o prognoză că vor fi necesari s-au luat acum“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS