10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de anchetă a alegerilor din 2009, aproape de final. Parlamentarii îi transmit o scrisoare lui Klaus Iohannis

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, aproape de final. Parlamentarii îi transmit o scrisoare lui Klaus Iohannis

Comisia parlamentară care anchetează alegerile prezidențiale din 2009 trimite președintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îl va informa că fostul șef al SRI, George Maior, a dat răspunsuri nesatisfăcătoare atunci când a fost audiat pe acest subiect. De asemenea, conducerea comisiei va avea o întâlnire cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, și cu procurorul general Augustin Lazăr pe tema dosarului legat de prezidențialele din 2009, clasat recent de Parchetul General.
„În cursul acestei săptămâni, Biroul Comisiei de anchetă va avea o întâlnire cu procuroul general pe tema dosarului clasat la Parchet. Colegii au votat să aflăm și punctul de vedere al ministrului cu privire la faptul că – deși CCR a statutat obligativitatea, în virtutea principiului colaborării loiale între instituții, procurorului șef al DNA de a se prezenta -, acesta nu s-a prezentat. Scrisorile trimise nu sunt chiar satisfăcătoare”, a declarat președintele Comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, Oana Florea.
Săptămâna viitoare, Comisia de anchetă va trebui să își redacteze raportul final de activitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS