17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate80 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală de peste 9 milioane de euro. Printre firmele vizate ar fi şi a fiului lui Liviu Dragnea

80 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală de peste 9 milioane de euro. Printre firmele vizate ar fi şi a fiului lui Liviu Dragnea

Parchetul General a anunțat că în această dimineață au descins la 80 de locuințe și sedii de firme din București și 8 județe ( Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman). Descinderile au ajuns și la ferma de porci din Salcia, deținută de fiul lui Liviu Dragnea, au declarat, pentru Evz, surse judiciare.
Cercetările au loc într-un dosar  de evaziune fiscală și ”de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu”, explică procurorii.
Din probele adunate până acum, anchetatorii au ajuns la concluzia că 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcilor, au înregistrat cheltuieli nereale pentru a nu plăti taxele și impozitele datorate bugetului public. Paguba ar fi de aproape 40 de milioane de lei, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal. Procurorii au pus deja sechestru pe unele bunuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS