17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLudovic Orban: PSD şi ALDE au un singur vot peste majoritatea parlamentară absolută. Analizăm depunerea unei moţiuni de cenzură

Ludovic Orban: PSD şi ALDE au un singur vot peste majoritatea parlamentară absolută. Analizăm depunerea unei moţiuni de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că, în prezent, PSD şi ALDE au împreună un singur vot peste majoritatea absolută în Parlament, astfel că liberalii iau în calcul să depună, în nouă sesiune, o moţiunea de cenzură, atunci când vor există premise că sunt şanse mari să treacă, iar legăturile din interiorul coaliţiei de guvernare vor fi rupte, informează HotNews.ro, citând news.ro.

„La ora actuală, am făcut aritmetică parlamentară, PSD plus ALDE au împreună un singur vot peste majoritatea absolută. I-au ajutat la învestire UDMR şi cu cei 17 deputaţi ai minorităţilor. Ei nu mai au majoritate, din cauza asta o să încercăm să ne adresăm fiecărui parlamentar în parte”, a spus liderul PNL, la Adevatul Live.

El a ţinut să precizeze că moţiunea de cenzură nu trebuie folosită că un instrument electoralist, fiind necesar ca aceasta să fie depusă când vor există şanse să treacă.

„O să combatem şi cu moţiuni simple şi cu moţiunea de cenzură, dar vom apela atunci când există într-adevăr cea mai mare şansă că moţiunea de cenzură să fie adoptată. Moţiunea de cenzură nu trebuie folosită că un instrument electoralist, părerea mea e că acum trebuie gândită cu maximă seriozitate moţiunea de cenzură şi trebuie depusă în momentul în care are cea mai mare şansă să treacă, în momentul în care legăturile din interiorul coaliţiei sunt rupte şi unde există într-adevăr posibilitatea de a obţine voturi de la partenerii majorităţii parlamentare şi de la parlamentarii din interiorul majorităţii parlamentare”, a adăugat liberalul.

În ceea ce priveşte creşterea accizei la combustibil, preşedintele PNL a afirmat că parlamentarii liberali vor încerca să-şi convingă colegii de la celelalte partide să nu voteze proiectul de adoptare a măsurii.

„Creşterea accizei la combustibil nu poate fi atacată la CCR, o să încercăm să convingem parlamentarii care nu sunt din PSD că este o aberaţie, o prostie, care nu va avea alt efect decât o explozie a preţurilor şi o creştere a inflaţiei, niciun efect economic favorabil, nici măcar nu le vor creşte încasările la bugetul de stat. O să încercăm să-i convingem să voteze împotriva legii de adoptare”, a mai spus Ludovic Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS