21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate3,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în primele sase luni din anul 2017

3,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în primele sase luni din anul 2017

Aproximativ 3,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în primul semestru din 2017, o creştere cu 8% faţă de anul trecut, a anunţat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite publicaţia Sofia Globe, citată de economica.net.
Informaţia a fost prezentată de Angelkova la o reuniune care se desfăşoară la Burgas, cu tema ‘Turism în ape mai curate’.
Înaintea sezonului de vară (ianuarie-mai), 340.000 de turişti străini au venit în staţiunile de la Marea Neagră – Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena – un avans de 3% faţă de perioada similară din 2016. Turismul de la Marea Neagră reprezintă 70% din totalul veniturilor din turism înregistrate în Bulgaria.
De asemenea, Nikolina Angelkova a anunţat că va continua procesul de verificare a plajelor. Cele mai mari probleme sunt legate de lipsa salvamarilor, a explicat ministrul Turismului, care vrea să reglementeze şi cazarea în camping.
Bulgaria se aşteaptă la nouă milioane de turişti străini în 2017, ceea ce ar reprezenta o creştere semnificativă faţă de anul trecut, când s-au înregistrat opt milioane de vizitatori.
Recent, Angelkova a anunţat că Ministerul bulgar al Turismului lucrează cu marii tour-operatori pentru ca sezonul de vară din 2018 să fie unul de succes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS