18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRelu Fenechiu, eliberat condiţionat

Relu Fenechiu, eliberat condiţionat

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, va fi eliberat condiţionat. Asta au decis judecătorii de la Tribunalul Vaslui, hotărârea fiind una definitivă.

Relu Fenechiu a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani şi şase luni de închisoare, după ce magistraţii au contopit pedepsele din cele două dosare în care acesta a fost condamnat, respectiv dosarele „Transformatorul” şi „Siveco”. Acesta a ispăşit trei ani şi patru luni din totalul pedepsei.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definintiv în dosarul „Transformatorul” pe 30 ianuarie 2014, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, alături de fratele său, Lucian Fenechiu şi fostul director al societăţii Fene Grup, Mihai Bogdan Damian. Atât Lucian Fenechiu, cât şi Mihai Bogdan Damian au fost eliberaţi condiţionat.

Al doilea dosar în care Fenechiu a fost condamnat este dosarul „Siveco”. Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare, după ce şi-a recunoscut vinovăţia într-un nou dosar în care era acuzat de DNA Ploieşti de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS