8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurtuni puternice după caniculă: Nordul țării, lovit de intemperii

Furtuni puternice după caniculă: Nordul țării, lovit de intemperii

În timp ce vestul țării este pârjolit, în nord își fac apariția furtunile. Meteorologii au emis duminică dimineața un cod portocaliu de vijelii pentru Maramureș. De altfel, încă de sâmbătă seara vremea s-a schimbat brusc în mai multe județe.Meteorologii au emis mai multe avertizări de vânt și descărcări electrice. A fost cod portocaliu în Constanța, și galben în judetele Cluj și Suceava. La mai puţin de 50 de kilometri de Cluj-Napoca a plouat cu grindină şi vântul a suflat cu putere, informează B1 TV.

A fost o vreme la extreme în același județ. Dacă locuitorii din Cluj-Napoca erau toropiți, la nici 50 de kilometri de oraș lovea în forță furtuna. Peste codul roşu de caniculă s-a suprapus o avertizare cod galben de furtuni şi vânt puternic.

A fost o vreme extremă şi la Constanţa. Temperaturi caniculare în majoritatea judeţului, dar ploi si vânt puternic în Cernavodă și alte localităţi. Vremea capricioasă a dat bătăi de cap în localitatea Adamclisi, unde acoperişuri au fost deteriorare ori smulse de vânt.

Meteorologii anunță că valul de aer rece vine dinspre Europa Centrală și instabilitatea se va resimți în perioada următoare cu cât se apropie mai mult de țara noastră.

De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în jumătatea de nord a țării, unde sunt așteptate ploi, vijelii și grindină.

”În sud, deși temperatura o să mai scadă cu câteva grade, canicula persistă cu temperaturi maxime de 35-37 de grade, în sudul Olteniei am putea să mai avem spre 38-39 de grade. De miercuri, canicula ar putea să se intensifice din nou și vineri o să avem din nou temperaturi spre 40 de grade în vestul teritoriului”, a declarat meteorologul Mihai Huștiu, citat de B1TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS