Acasă Actualitate Temperaturi extreme în prima decadă a lunii august în Croaţia

Temperaturi extreme în prima decadă a lunii august în Croaţia

În Republica Croația că, începând cu ziua de marți, 1 august 2017, prognozele meteorologice indică o creștere semnificativă a temperaturilor în toată țara, pentru prima decadă a lunii august 2017. Cele mai ridicate temperaturi, de până la 42 de grade Celsius, sunt așteptate în zonele Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin (centrul țării), Osijek (est) și Rijeka (nord-vest).

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite expunerea directă la soare, în special la orele amiezii, şi să aibă la dispoziție suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzătoare.

Totodată, înainte de a pleca la drum în Republica Croaţia, pentru informaţii actualizate, se recomandă cetăţenilor români să consulte paginile dedicate de Internet ale Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr, precum și http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HR-CroaCia.html, iar, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul croat, pot apela numărul european unic de urgenţă „112”.

Cetățenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii României la Zagreb: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version