Acasă Actualitate Şedinţă a coaliţiei de guvernare

Şedinţă a coaliţiei de guvernare

Liderii PSD şi ALDE se reunesc, astăzi, la ora 12.00, într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare, pentru a analiza activitatea Guvernului Tudose din ultima săptămână, precum şi pentru a decide dacă va fi convocată o sesiune parlamentară extraordinară. Guvernul vrea să legifereze transferul furnizorului de energie termică ELCEN de la Ministerul Energiei la Primăria Capitalei. Premierul Mihai Tudose a explicat că în timpul vacanţei parlamentare, executivul nu este abilitat să adopte ordonanţe de urgenţă pe această temă.
„Pe baza unei sesiuni extraordinare, să avem şi noi o şedinţă de guvern suprapusă, pentru a rezolva situaţia ELCEN-ului. Trebuie lege pentru aşa ceva, ordonanţă de urgenţă şi nu avem abilitarea pentru aşa ceva. Am cerut-o pentru a rezolva problema încălzirii din Bucureşti, fiindcă dacă aşteptăm septembrie, s-ar putea să fie târziu pentru bucureşteni”, a spus premierul Mihai Tudose.
Liderii PSD-ALDE vor dezbate în cadrul ședinței coaliției şi modificările propuse la Legea pensiilor militare. Recent, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că este necesar să se facă anumite „corecţii” la pensiile extrem de mari din sistem, care ajung până la 35.000 lei pe lună.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version