10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 95.000.000 de lei proveniţi din fraude economico-financiare, recuperaţi în primele şase luni ale lui 2017

Aproape 95.000.000 de lei proveniţi din fraude economico-financiare, recuperaţi în primele şase luni ale lui 2017

În primul semestru al acestui an, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice, au fost recuperaţi aproape 95.000.000 de lei proveniţi din fraude economico-financiare şi au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 552.000.000 de lei.

De asemenea, activităţile derulate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul combaterii evaziunii fiscale, au condus la o creştere cu aproape 8% a încasărilor la bugetul de stat, faţă de perioada similară a anului trecut.

În scopul asigurării unui climat de legalitate a mediului de afaceri şi protecţia bugetului general consolidat, Poliţia Română are ca prioritate prevenirea şi combaterea fraudelor financiare şi protejarea intereselelor economice ale statului şi ale cetăţenilor.

Activităţile întreprinse de Direcția de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Română, în special cele realizate în cooperare cu structurile Ministerului Finanţelor Publice, cu atribuţii în domeniu, au determinat creşterea numărului operaţiunilor fiscalizate.

Astfel, au influenţat schimbarea comportamentului fiscal al contribuabililor, persoane juridice sau fizice, ceea ce a determinat creşterea încasărilor fiscale la bugetul de stat cu 7,9 % faţă de perioada similară a anului trecut.

În primul semestru al acestui an, în cauzele penale în care s-au efectuat cercetări, din valoarea prejudiciilor create s-au recuperat, în numerar sau din conturi bancare, 94.907.000 de lei și prin alte măsuri asigurătorii, 552.575.000 de lei.

Activităţile desfăşurate de poliţişti s-au concretizat în 612 rechizitorii şi 266 de declinări către alte structuri competente.

De asemenea, faţă de 214 persoane dintre cele cercetate s-au luat măsuri preventive.

Demersurile efectuate de poliţişti în vederea combaterii criminalităţii economico-financiare au fost susţinute de celelalte instituţii cu atribuţii  în domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS