14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate30 iulie, ziua mondială împotriva traficului de persoane

30 iulie, ziua mondială împotriva traficului de persoane

Ziua mondială împotriva traficului de persoane se marchează anual la 30 iulie. Această zi a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, prin Rezoluția 68/192, la 18 decembrie 2013, pentru a crește gradul de conștientizare a situației victimelor traficului de ființe umane și pentru promovarea protecției drepturilor lor, potrivit www.un.org.
Dezbatere privind protecția supraviețuitorilor traficului de persoane, cu prilejul Zilei de luptă împotriva traficului de persoane organizată de Ambasadele SUA, Marii Britanii și Olandei în România, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Grupul Parlamentar pentru Combaterea Traficului de Persoane, la Biblioteca Națională din București, 2015.
Majoritatea victimelor traficului de ființe umane este alcătuită din femeile și fetele vulnerabile.
Ziua mondială împotriva traficului de persoane este o chemare la acțiune pentru a stopa această infracțiune prin descoperirea traficanților, protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor și bărbaților împotriva exploatării, precum și prin protejarea și reabilitarea victimelor, conform www.un.org.
Milioane de oameni din întreaga lume sunt vânduți pe piața mondială a sclaviei moderne. Bărbați, femei și copii cad în mâinile traficanților, atât în țările lor, cât și în străinătate.
Traficul de persoane constituie o infracțiune gravă și totodată o încălcare flagrantă a drepturilor omului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS