Acasă Actualitate România cumpără rachete Patriot. Prima rată va fi plătită în noiembrie, după...

România cumpără rachete Patriot. Prima rată va fi plătită în noiembrie, după ce trece prin Parlament o lege specială

-

România se canalizează doar pe oferta de achiziţie a sistemului american de rachete antiaeriene Patriot, iar în Parlament va fi promovată o lege specială pentru această achiziţie, informează Hotnews.ro. Prima rată plătită ar putea fi în luna noiembrie, a declarat miercuri ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu. Declaraţia vine în contextul în care în competiţia pentru achiziţia unui sistem de apărare antiaeriană consorţiul european MBDA a făcut o oferta prin care să fie realizată şi o colaborare industrială şi transfer de tehnologie în România. Achiziţia de rachete Patriot de către România a fost aprobată de Departamentul de Stat American, însă fără opţiunea realizării unui off-set, deşi achiziţia se va ridică la 3,9 miliarde de dolari.
Ministerul Apărării va promova o lege specială în Parlament doar pentru a putea achiziţiona sistemele Patriot, iar o prima plata ar putea fi făcută în luna noiembrie.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.