11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia cumpără rachete Patriot. Prima rată va fi plătită în noiembrie, după ce trece prin Parlament o lege specială

România cumpără rachete Patriot. Prima rată va fi plătită în noiembrie, după ce trece prin Parlament o lege specială

România se canalizează doar pe oferta de achiziţie a sistemului american de rachete antiaeriene Patriot, iar în Parlament va fi promovată o lege specială pentru această achiziţie, informează Hotnews.ro. Prima rată plătită ar putea fi în luna noiembrie, a declarat miercuri ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu. Declaraţia vine în contextul în care în competiţia pentru achiziţia unui sistem de apărare antiaeriană consorţiul european MBDA a făcut o oferta prin care să fie realizată şi o colaborare industrială şi transfer de tehnologie în România. Achiziţia de rachete Patriot de către România a fost aprobată de Departamentul de Stat American, însă fără opţiunea realizării unui off-set, deşi achiziţia se va ridică la 3,9 miliarde de dolari.
Ministerul Apărării va promova o lege specială în Parlament doar pentru a putea achiziţiona sistemele Patriot, iar o prima plata ar putea fi făcută în luna noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS