26.7 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Ministrul Apărării i-a prezentat lui Iohannis Planul de înzestrare a Armatei pentru...

Ministrul Apărării i-a prezentat lui Iohannis Planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2017 – 2026, care urmează să fie analizat în CSAT

-

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, i-a prezentat miercuri preşedintelui Klaus Iohannis Planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2017 – 2026, care prevede respectarea şi implementarea angajamentului politic asumat în anul 2015 de către toate partidele politice de a alocă 2% din PIB sectorului Apărării pentru 10 ani, începând cu acest an, arată Preşedinţia, într-un comunicat. „Proiectul, în formă să revizuită actuală, va face obiectul prezentării în cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, potrivit sursei citate.
Preşedinţia mai arată că Planul de înzestrare a Armatei României 2017 – 2026 stabileşte sistemele şi echipamentele planificate a fi achiziţionate prin Programul anual al achiziţiilor publice ale Ministerului Apărării Naţionale privind înzestrarea cu armament, tehnică de lupta şi materiale cu destinaţie militară.
Reamintim că, la începutul lunii iulie, Planul de înzestrare a Armatei a fost retras de pe ordinea de zi a CSAT pentru că documentul „a neglijat acordul politic pentru alocarea a 2% din PIB”, după cum anunţă atunci preşedintele Klaus Iohannis.
„Documentul a fost retras de initiatior şi va fi adaptat dorinţei politice, urmând să fie prezentat într-o altă şedinţa a CSAT”, a mai spus Iohannis, la acel moment.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.