Ș

Un tânăr de 29 de ani din judeţul Dolj a murit pe 1 iulie în Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, fiind cea de-a 32-a victimă a epidemiei de rujeolă. „Acesta a făcut rujeolă în luna februarie, apoi i-a trecut forma acută. Pe 26 iunie a fost internat la spitalul Victor Babeş din Craiova pentru că acesta a început să aibă tuburări neuro-psihice, sugerând o encefalită. Apoi a fost transferat la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti pentru că starea lui s-a agravat. Pe 1 iulie a decedat, iar ieri au venit analizele care spun că în lichidul cefalo-rahidian i-au găsit virusul de rujeolă. A fost vorba despre o complicaţie tardivă a rujeolei“, a declarat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

De la debutul epidemiei, 32 de oameni, majoritatea copii, au murit din cauza acestei afecţiuni. Numai în ultima săptămână, la nivel naţional au fost confirmate alte aproape 230 de noi cazuri de pojar.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România pâna astăzi este 8.246. Au fost  înregistrate 32 de decese, astfel: 8 în Timiș, 6 în Arad, 7 în Dolj, 3 în Caraș Severin, 1 în Bihor, 1 în Cluj, 1 în Călărași, 1 în Satu Mare, 1 în Vaslui, 1 în Galaţi, 1 în Mureş și 1 în București. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.