Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter a avut loc azi noapte în Marea Egee, fiind înregistrat la o adâncime de 10 kilometri. Seismul a fost resimţit în staţiunea turcă Bodrum şi în insula elenă Kos. Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 200 au fost rănite, iar zeci de turişti au rămas pe străzi de frica unor replici, potrivit www.theguardian.com. Victimele se aflau în clădiri vechi, care s-au prăbușit. Oficialii au declarat că peste 70 de persoane au fost rănite în Turcia, restul de răniţi fiind în insula Kos. Militari și angajați ai serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt mobilizați. Din cauza avariilor produse în portul din Kos, feriboturile nu pot opri pe insulă. Mai multe drumuri de coastă au fost inundate.
Un tsunami de mici dimensiuni a fost raportat pe coastele Turciei, unde au fost raportate pagube.
Oamenii au ieșit pe străzi la Bitetz, o staţiune aflată la şase kilometri vest de Bodrum. Turiştii au preferat să rămână sub cerul liber.
Potrivit seismologilor, mișcarea telurică a fost urmată de mai multe replici.
Grecia şi Turcia se află într-o zonă predispusă la cutremure.

https://www.youtube.com/watch?v=SjFMUHoRl5M

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.