11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Tudose l-a demis pe şeful ANAF, Bogdan Stan. Noua şefă a Fiscului este Mirela Calugăreanu

Premierul Tudose l-a demis pe şeful ANAF, Bogdan Stan. Noua şefă a Fiscului este Mirela Calugăreanu

Premierul Mihai Tudose l-a demis astăzi pe preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, şi a numit-o la şefia Fiscului pe Mirela Călugăreanu, director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti. Potrivit HotNews.ro, schimbarea majoră la şefia Fiscului a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.
Mirela Călugăreanu e considerată de cunoscătorii ANAF drept un „profesionist echilibrat”. Ea nu are legături de partid.
Potrivit sursei citate, Tudose a vrut să-l demită pe Stan încă din primele zile ale mandatului de premier, dar s-a lovit de insistenţă lui Liviu Dragnea de a-l menţine în funcţie pe Bogdan Stan, un apropiat al firmei Tel Drum. Tudose este nemulţumit de scăderea încasărilor la buget, mai cu seama a veniturilor din TVA.
Tudose a reuşit să-şi impună punctul de vedere în şedinţa de ieri a coaliţiei de guvernare, şedinţa la finalul căreia Dragnea a anunţat că Tudose va face o analiză privitoare la activitatea lui Bogdan Stan.
Sub conducerea lui Bogdan Stan, ANAF a încasat sume mai mici din TVA faţă de programul asumat, în ciuda unei creşteri semnificative a consumului. Majoritatea experţilor fiscali pun scăderea încasărilor pe seama creşterii evaziunii fiscale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS