ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului anunţă că liderul grupării jihadiste Stat Islamic este mort, scrie agenţia AFP, citată de HotNews.ro.  Pentagonul afirmă însă că nu există nicio confirmare că Abu Bakr al-Baghdadi a decedat.
„Statele Unite nu au nicio informaţie care să confirme vestea că liderul Statului Islamic este mort”, a spus un purtător de cuvânt al Pentagonului.
„Înalţi responsabili ai SI prezenţi în provincia Deir Ezzor au confirmat pentru OSDO moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, emirul SI”, a declarat directorul ONG-ului, Rami Abdel Rahmane. „Am aflat azi dar nu ştim când sau cum a murit”.
Rusia afirmase în 22 iunie că „potrivit unei puternice probabilităţi” l-a ucis pe Abu Bakr al-Baghdadi în urmă unei lovituri aeriene, la finele lunii mai, o informaţie care nu a fost confirmată de nicio altă sursă.
Liderul SI a avut singură apariţie publică la Mosul, în iulie 2014, la moscheea al-Nuri.
Abu Bakr Al-Baghdadi nu a mai dat niciun semn de viaţă de la o înregistrare audio difuzată în noiembrie, la puţin timp după lansarea ofensivei pentru recucerirea Mosulului. Acesta ar fi părăsit oraşul la începutul anului, probabil prin graniţa irakiano-siriană.