Acasă Actualitate Premierul irakian a anunțat eliberarea orașului Mosul de sub controlul Statului Islamic

Premierul irakian a anunțat eliberarea orașului Mosul de sub controlul Statului Islamic

Premierul irakian Haider al-Abadi a proclamat duminică victoria în orașul Mosul ‘eliberat’, la capătul unei lupte de aproape nouă luni împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI), a indicat biroul său într-un comunicat, citat de AFP.

Al-Abadi „a ajuns în orașul eliberat Mosul și i-a felicitat pe luptătorii eroici și poporul irakian pentru această victorie majoră”, se arată în comunicat.

Mosulul era ultimul bastion al jihadiștilor Statului Islamic în Irak.

Trimisul special al SUA pentru Coaliția globală împotriva Statului Islamic, Brett McGurk, a confirmat, într-o postare pe Twitter, sosirea lui Al-Abadi în Mosul „pentru a felicita forțele de securitate și poporul irakian pentru victoria asupra ISIS (Statul Islamic — n.r.) în oraș”.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version