9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKovesi: Din ianuarie 2016, la DNA au fost 126 de verificări ale Inspecției Judiciare; nu s-au constatat ilegalități

Kovesi: Din ianuarie 2016, la DNA au fost 126 de verificări ale Inspecției Judiciare; nu s-au constatat ilegalități

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți că așteaptă controlul Inspecției Judiciare, arătând că la DNA au fost efectuate, din ianuarie 2016, peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale și controale tematice și nu s-au constatat ilegalități, informează Agerpres.
La ieșirea din sediul CSM, Kovesi a fost întrebată de jurnaliști despre controlul pe care Inspecția Judiciară îl va face la DNA, la solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader.
„Am fost anunțați în mod oficial de efectuarea acestui control. El vizează perioada 1 ianuarie 2016 până în prezent. Pot să vă spun că, în perioada ianuarie 2016 până în prezent, au fost peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale solicitate sau efectuate de Inspecția Judiciară, precum și controale tematice făcute la DNA. În toate cele peste 100 de cazuri și în cele 8 controale nu s-au constatat ilegalități sau chestiuni de încălcare a legii. Noi așteptăm acest control. Sunt convinsă că toți procurorii din DNA au respectat legea și așteptăm ca rezultatele acestui control să fie făcute publice”, a spus Kovesi, care a refuzat să răspundă la alte întrebări.
Declarația a fost făcută după ce membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-au audiat pe procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga, pentru care Kovesi a cerut revocarea din funcție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS