21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Tusk, mesaj către premierul Mihai Tudose: Am înceredere că veţi respecta statutul de drept şi veţi continua lupta împotriva corupţiei

Donald Tusk, mesaj către premierul Mihai Tudose: Am înceredere că veţi respecta statutul de drept şi veţi continua lupta împotriva corupţiei

Preşedintele Consiliului Europei, Donald Tusk, i-a trimis o scrisoare de felicitare premierului Mihai Tudose, în care îi transmite că are încredere că va respecta statul de drept şi că va continua lupta împotriva corupţiei, care sunt esenţiale pentru că românii să se bucure de beneficiile oferite de statutul de membru al Uniunii Europene, informează HotNews.ro.

Redăm integral scrisoarea:

„În numele Consiliului Europei, aş dori să va felicit pentru numirea dumneavoastră în funcţia de prim-ministru.
Că membră a Uniunii Europene şi că viitoare deţinătoare a preşedinţiei Consiliului UE, România joacă un rol deosebit de activ în sprijinirea unei Uniuni mai puternice şi unite, precum şi a unei vecinătăţi UE stabile şi democratice.
Am încredere că guvernul dumneavoastră va oferi României stabilitatea favorabilă dezvoltării continue a ţării dumneavoastră, precum şi a Uniunii Europene şi va continuă să contribuie constructiv la rezolvarea provocărilor comune. Statul de drept şi progresele înregistrate în lupta împotriva corupţiei, în conformitate cu aşteptările ridicate ale societăţii româneşti şi a valorilor UE, sunt esenţiale pentru a asigura că toţi cetăţenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunităţile oferite de statutul de membru al Uniunii.
Aştept cu nerăbdare să colaborez îndeaproape cu dumeavoastră şi va doresc dumneavoastră şi guvernului dumneavoastră toate sucesele pentru viitor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS