7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO petiţie semnată de peste 20.000 de persoane cere stabilirea unui prag simbolic de 1 leu pentru abuzul în serviciu

O petiţie semnată de peste 20.000 de persoane cere stabilirea unui prag simbolic de 1 leu pentru abuzul în serviciu

O petiţie lansată de platforma de-clic.ro, semnată deja de peste 22.000 de persoane, cer Ministerului de Justiţie şi Parlamentului că pragul ce ar urmă să fie stabilit în cazul să infracţiunii de abuz în serviciu să aibă valoarea simbolică de 1 leu, informează HotNews.ro.

Potrivit unui comunicat al platformei de online campaigning de-clic.ro, peste 20.000 de cetăţeni au semnat, în mai puţin de 24 de ore de la lansare, petiţia „CCR vrea prag pentru abuz. Să fie 1 leu!”.

Petiţia poate fi accesată aici: http://campanie.de-clic.ro/prag-abuz

Sursă citată precizează că semnăturile vor fi depuse miercuri la Ministerul Justiţiei, în cadrul consultării publice cu societatea civilă organizată de Tudorel Toader, ministrul interimar.

Ministerul Justiţiei a anunţat organizarea a două dezbateri publice, pe 28 iunie şi 3 iulie, pentru modificarea dispoziţiilor din Codul penal privind abuzul în serviciu, astfel încât să le pună în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

De-clic precizează că a lansat această campanie la scurt timp după ce Curtea Constituţională a decis să impună Parlamentului stabilirea unui prag valoric pentru abuzul în serviciu.

„Opţiunea „fără prag” nu mai există, deşi a fost exprimată de zeci de mii de cetăţeni în stradă, şi chiar şi de Procurorul General al României. În aceste condiţii, comunitatea de-clic, iniţiatorul petiţiei, cere Ministerului de Justiţie şi Parlamentului României un prag simbolic de 1 leu. Un prag prea mare ar fi nimic altceva decât un stimulent pentru corupţie”, afirmă cei de la de-clic.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS