10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi minori, arestați preventiv pentru mai multe tâlhării

Doi minori, arestați preventiv pentru mai multe tâlhării

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut și obținut, vineri, arestarea preventivă a doi minori din municipiu, acuzați de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie.
Astfel, în cursul zilei de joi, oamenii legii l-au reținut de Virgil F., de 15 ani, din Craiova, suspectat de comiterea a patru infracțiuni de tâlhărie, în dauna a patru femei cărora le-a sustras bijuterii în valoare totală de 7.500 de lei.
O zi mai târziu, minorul a fost prezentat la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a emis pe numele lui un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile,
Tot joi, oamenii legii l-au reținut pe Ion A., de 14 ani, din Craiova, acuzat și el de comiterea a două infracțiuni de tâlhărie. Pe data de 11 iunie, minorul i-a sustras unei craiovence, de 54 de ani, o pereche de cercei din aur, iar cu o zi înainte a atacat o altă femeie pentru a-i fura bijuteriile.
Vineri, minorul de 14 ani, care a comis zeci de fapte penale înainte de a împlini 14 ani(decembrie 2016), a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.
De exemplu, în octombie 2016, pe când avea 13 ani, Ion A., împreună cu Nelu Ministeru D., de 17 ani, a furat 2.600 de lei dintr-un magazin de pe strada Traian Lelescu din municipiu.
Înainte de acest furt, Ion A. acționa, de obicei, împreună cu sora sa, Viorica, dar și cu doi verișori ai lor, Florentina și Florian M. Cei patru au mai fost prinși la furat începând cu anul 2013. Astfel, oamenii legii au mai stabilit că aceiaşi minori furaseră suma de 6.500 de lei dintr-un magazin de rochii de mireasă de pe strada Lipscani și 3.000 de lei dintr-un magazin alimentar de pe strada A.I. Cuza. Alte furturi au fost comise în magazine, o stație GPL și o casă de amanet, prejudiciul total fiind de aproximativ 26.000 de lei.
Polițiștii nu au putut să le facă mare lucru, pentru că, potrivit legii, minorii care nu au împlinit 14 ani nu răspund penal. În schimb, minorii care au între 14 şi 16 ani pot răspunde penal numai dacă se dovedeşte că au săvârşit fapta cu discernământ, iar cei care au împlinit vârsta de 16 ani răspund penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS