13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Barna, USR: Dacian Cioloş ar fi o soluţie pentru a prelua guvernarea

Dan Barna, USR: Dacian Cioloş ar fi o soluţie pentru a prelua guvernarea

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat luni, la Parlament, că Dacian Cioloş ar fi o soluţie pentru a prelua funcţia de prim-ministru, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis are prerogativa de a decide cui acordă încrederea pentru constituirea unui nou guvern, putând chiar să respingă propunerea PSD-ALDE, în persoană lui Mihai Tudose.

„Vom participa la ora 17.00, la consultările de la Cotroceni. Poziţia noastră rămâne aceeaşi comunicată zilele trecute: susţinem orice alternativă care nu include PSD. Din păcate, vedem că nominalizarea care a fost făcută astăzi aruncă România cu 20 de ani înapoi, este exact profilul politrucului, şef de cadre, 20 de ani de viaţă politică în PSD din care nu putem găsi nici măcar un rezultat, o performanţă care să justifice numirea domnului Tudose în funcţia de premier”, a afirmat deputatul USR, citat de News.ro şi HotNews.ro.

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar fi o persoană potrivită să revină în frunctea guvernului, Dan Barna a răspuns afirmativ: „Experianta guvernării Cioloş, comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele şase luni de guvernare grandioasă PSD arată că, în mod clar, această ar fi o soluţie, dar este exclusiv decizia preşedintelui să nominalizeze o alternativă la o guvernare PSD.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS