8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEpidemia de rujeolă: Numărul total de cazuri confirmate în România este de 7.282, din care 30 de decese

Epidemia de rujeolă: Numărul total de cazuri confirmate în România este de 7.282, din care 30 de decese

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vineri este de 7.282, fiind înregistrate 30 de decese, un al 31-lea deces posibil datorat rujeolei fiind în curs de investigare la Arad, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), informează Mediafax.
Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 7.282, din care 30 de decese.
Astfel, opt decese au fost înregistrate în judeţul Timiş, cinci în judeţul Arad, şase în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş Severin şi câte unul în Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare,Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.
„În urma concluziilor investigaţiei epidemiologice, a fost infirmat decesul datorat rujeolei din judeţul Caraş Severin, acesta fiind cauzat de o suprainfecţie bacteriană. Decesul raportat de judeţul Cluj a fost confirmat cu rujeolă. Un al 31-lea deces posibil datorat rujeolei este în curs de investigare în vederea confirmării/infirmării în judeţul Arad”, se arată în informarea săptămânală a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Până pe 16 iunie, erau înregistrate 7.233 de cazuri confirmate cu rujeolă în România, dintre care 30 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS