5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvaluarea Națională 2017. Subiectele la proba scrisă la matematică

Evaluarea Națională 2017. Subiectele la proba scrisă la matematică


Absolvenții de clasa a opta au susținut astăzi proba cea mai dificilă pentru ei de la Evaluarea Națională, cea la matematică. Potrivit stiri.tvr.ro, rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16.00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi între orele 16.00 – 20.00.
Este primul an în care procentele în care contează ponderea notelor obținute s-a modificat. Astfel, ponderea mediei de la toate probele de la Evaluare Națională 2017 a crescut de la 75% cât era anul trecut la 80%, iar notele obținute în timpul anului școlar reprezinta doar 20% în loc de 25% cat a contat anul trecut pentru admiterea în clasa a IX-a.
O altă noutate foarte importantă tine de corectarea lucrărilor după depunerea contestațiilor. Astfel, dacă până acum cei care depuneau contestație aveau modificată nota doar dacă a doua comisie acorda o nota cu diferență mai mare de 0.5 puncte între nota inițială și cea de după contestație. Începând din acest an nota va fi modificata după contestație indiferent de cât de mare sau mica va fi diferența între nota inițială și cea de după contestație.
Ministerul Educației pune la dispoziție în fiecare an un număr de telefon gratuit la care puteți apela pentru orice fel de probleme întâmpinați în legătură cu Evaluarea Națională sau la care puteți semnala orice neregulă observați. Numărul de telefon este 0800801100, este disponibil zilnic pe toată desfășurarea examenului, între orele 8 și 16, iar vineri între orele 8 și 14, după cum a precizat Ministerul Educației.
Subiectele la proba de la matematică le puteţi vedea în fotografiile ataşate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS