Acasă Actualitate Angela Merkel, în topul preferinţelor germanilor

Angela Merkel, în topul preferinţelor germanilor

-

Datele unui sondaj recent arată că partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), se situează pe primul loc în preferinţele alegătorilor, pe locul secund clasându-se social-democraţii lui Martin Schulz, care se află pe un trend descendent, potrivit Deutsche Welle.

Conform unui studiu realizat de un institut de sondare, cancelarul german a ajuns la cea mai mare cotă de popularitate din ultimii ani. Încrederea germanilor în Angela Merkel scăzuse după izbucnirea crizei refugiaţilor, însă acum 64% dintre germani se declară mulţumiţi de cancelarul german.

Sondajul arată că CDU se situează pe primul loc în preferinţele alegătorilor, 38% dintre aceştia declarând că vor vota partidul cancelarului. Social-democraţii sunt preferaţi de 24% dintre alegători, iar Partidul Verde de 7% dintre alegători. Partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) se situează la pragul de 10%, fiind aproape sigur de intrarea în Bundestag. Cu toate acestea, popularitatea AfD nu se apropie de cea a Frontului Naţional din Franţa, iar riscul ascensiunii acestui partid este scăzut.

Totodată, sondajul arată şi degradarea încrederii germanilor în SUA. Doar 5% dintre germani au declarat că au încredere în Donald Trump, iar 21% dintre respondenţi consideră SUA ca fiind cel mai important aliat al Germaniei. La polul opus, 94% dintre germani au încredere în Franţa, aspect amplificat de alegerea preşedintelui Emmanuel Macron.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.