15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsociaţia Procurorilor cere preşedintelui, Instanţei Supreme şi Avocatului Poporului sesizarea CCR în legătură cu Legea Salarizării

Asociaţia Procurorilor cere preşedintelui, Instanţei Supreme şi Avocatului Poporului sesizarea CCR în legătură cu Legea Salarizării

Asociaţia Procurorilor din România anunţă că a sesizat Avocatul Poporului, Preşedintele României şi instanţa supremă cu privire la legea salarizării unitare, în sensul de a o ataca la CCR, considerând că se face o diferenţă de statut între judecători şi procurori.
„Asociaţia Procurorilor din România consideră că este încălcat principiul constituţional al legalităţii în faţa legii, întrucât prin adoptarea acestei legi se creează o diferenţă de statut financiar între procurori şi judecători, subiecţi constituţionali cu statut identic. Ţinem să subliniem că prin deciziile sale Curtea Constituţională a reţinut că principiul egalităţii de drepturi se traduce prin reglementarea şi aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiecţilor de drept aflaţi în situaţii juridice similare. Prin adoptarea legii în forma actuală se încalcă principiile stabile de normele constituţionale ceea ce poate genera o afectare importantă a sistemului judiciar in ansamblul său”, transmite asociaţia, potrivit Mediafax.
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă şi 47 de abţineri, proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS